Dinsdag 7 april
.
Uit het hotel vertrokken om 7u richting Avery Island waar alle tabasco produkten vandaan komen. We gingen eerst een kijkje nemen in de grote shop maar hadden geen slechter moment kunnen uitpikken. Een groep schoolgaande kinderen was daar ook op bezoek.
Hoe wordt tabasco gemaakt?
De enige plaats ter wereld waar men tabasco maakt is op Avery Island die al van 1818 in handen is van de Avery familie.
Tabasco is een succesvol produkt die in 160 landen wordt verdeeld en in verschillende 21 talen is geschreven.
Hoe wordt tabasco gemaakt?
De enige plaats ter wereld waar men tabasco maakt is op Avery Island die al van 1818 in handen is van de Avery familie.
Tabasco is een succesvol produkt die in 160 landen wordt verdeeld en in verschillende 21 talen is geschreven.
We bekeken eerst een 8’ durende video over het produktieproces. Op de plantages worden de pepers met de hand geplukt. De arbeiders krijgen als leiddraad “le petit bâton rouge” omdat de paprika’s mooi rood moeten zijn voor de juiste smaak te bekomen. Eens vergaard worden de pepers gemalen in een molen en gekruid met wat zout. Daarna worden ze in tonnen gegoten waarin ze 3 jaar rijpen. In het houten deksel worden een paar grote gaten geboord om het fermentatieproces te vergemakkelijken en er komt een zoutlaag op elke ton. Dat zout komt van de zoutmijn, een natuurlijke bron op het eiland.
Na die 3 jaar voegt men azijn toe. Daarna rijpt het mengsel nog voor 28 dagen vooraleer men de liquide toestand “tabasco” verkrijgt. Lekker pikant, santé...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten