18 juli, 2009

Splash Country - Clingmans Dome

Deze morgen stonden we om 9u stipt al in het waterpark. Vandaag, zaterdag mocht iedereen die over een seisoenspas beschikte immers een uurtje vroeger binnen. We haastten ons naar de glijbaan "Scream", de enige die open was tot 10u. We profiteerden van deze kalmte om foto's te nemen en iedereen van het gezin te filmen. Tegen twaalven kregen we reuzehonger en aten we onze sandwichen op in de auto terwijl we naar Clingmans Dome reden op 6,643 feet (2025 m) boven zeeniveau. Deze dome is dan ook het hoogste punt in de Smoky Mountains en de 3de hoogste top ten oosten van de Mississippi rivier. Clingmans Dome ligt op de grens tussen de 2 staten North Carolina (3de hoogste punt) en Tennessee (hoogste punt). Het is tevens het hoogste punt langs de Appalachian Trail, een 2,174 mile (3499 km) voetpad dat loopt van Georgia tot Maine.
De rit duurde toch 45' en er was veel volk op baan. Tijdens de wintermaanden is deze weg gesloten van 1 december tot en met 31 maart. We hadden geluk bij het vinden van een parkeerplaats daar op de top. Daarna volgen we nog een pad van 0.5 mile (800m) te voet, maar deze weg is zeer steil (330 feet = 101 m hoogteverschil) en leidt naar de observatietoren aan de top van de dome. Op zonnige dagen geeft deze toren een 360 graden panoramisch overzicht over 5 staten. De Smokies behoren tot het Appalachen gebergte dat zich uitstrekt van noord Alabama tot de provincie van Quebec (Canada) en maken ook deel uit van de Blue Ridge gebergte dat zich uitstrekt van Georgia tot zuid Pennsylvania. Terug in het dal aangekomen, genoten we van typisch zuiders eten in het Applewood Farmhouse restaurant en lieten het ons voor de zoveelste keer smaken.

Geen opmerkingen:

Spring Break 2019

1/3: The guided tour of one hour of the Pentagon in Washington DC was a little boring. Our group was quite large, and the one and a half m...