17 januari, 2010

NYC Woensdag 30 december: museumdag

In de voormiddag stond het American Museum of Natural History op het programma. Hier kan je gerust een ganse dag mee vullen want ze hebben een grote collectie verdeeld over 4 verdiepingen. Het is toch beter om zo vroeg mogelijk te gaan want tegen de middag loopt het hier stampvol en zijn de rijen om tickets te kopen veel te lang.
Na onze maag wat gevuld te hebben met lekkere deep-fried pizza van UNO hebben we Central Park doorkruist. Je zal er vast al van gehoord of gezien hebben op TV of in films. Het zal je dan ook niet verwonderen dat dit openbaar park met zijn 25 miljoen bezoekers per jaar één van de meest bezochte parken in de VS is.
Een bezoek aan het Solomon R. Guggenheim Museum is een echte aanrader als je van schilderijen houdt. Zelfs het gebouw is een attractie op zich. Er liep daar een tijdelijke tentoonstelling van de Russische schilder (20e eeuw) Kandinsky wiens abstracte schilderwerken we maar met mate konden appreciëren. We genoten wel van werken van impressionisten zoals Manet, Monet, Pissarro, Cézanne, Dégas.
We waren van plan nog een kijkje te nemen in één van de grootste speelgoedwinkels ter wereld: FAO Schwarz, maar de lange rij buiten was ons iets te lang.

Geen opmerkingen:

Spring Break 2019

1/3: The guided tour of one hour of the Pentagon in Washington DC was a little boring. Our group was quite large, and the one and a half m...