05 januari, 2010

Nieuwjaar vieren in NYC: een ervaring rijker!

Beste lezer
Mijn allerbeste wensen voor 2010! Moge een goede gezondheid, veel liefde en leute je gegund zijn het komende jaar!
Precies 7 jaar geleden gingen wij zonder de kids ook al een weekje NYC verkennen en dat was reuze meegevallen. We wisten dus wat ons te wachten stond: een weekje drukte van de bovenste plank. Deze stad telt immers meer dan 9 miljoen inwoners met een totale oppervlakte van 780 km2. De staat waar de stad in ligt, heet ook New York.
New York City bestaat uit 5 gemeenten: Manhattan (het stadsdeel waar de meeste bezienswaardigheden zijn en waar ons hotel lag); de Bronx, Queens; Brooklyn en Staten Island.
Hier volgt het reisverslag van zondag 27 december 2009
Eerst en vooral nog een goede tip van een globetrotter: Denk goed na op welke manier je valiezen inpakt, stel jezelf deze vraag: kan ik verder indien ik deze valies pas later terugkrijg? Reden? Vergeef me mijn woordgebruik: een stomme idioot slaagde erin één van onze twee trolley's op een verkeerde vlucht te zetten tss Detroit en JFK. Gevolg? Valies pas 2 dagen later terug! Het is natuurlijk altijd de verkeerde valies die verloren geraakt hé, wat had je anders gedacht? Het toeval wou dat ik alles enorm gesorteerd had: valies kledij kids, valies kledij ouders, valies toiletgerief en valies extra schoenen, makkelijk toch? Was deze laatste verloren geraakt, geen haan die ernaar zou gekraaid hebben, allé toch niet zo luid, maar 2 dagen moeten vullen zonder je toiletgerief is niet erg leuk! Vooral omdat Serge zijn extra contactlenzen en toebehoren erin zaten en Gauthier's retentiebeugel die hij 's nachts moet insteken. Drama dus en schuldgevoel van mijnentwege... Lang verhaal kort: na enkele boze telefoontjes naar Delta Airlines (hebben Northwest overgenomen) vernamen we dat ze onze valies niet op zondagnacht hadden opgepikt, maar pas maandagnacht. Ze stond de dinsdagnamiddag in onze hotelkamer toen we terugkwamen. Dat was even zuchten van blijdschap...
We logeerden in de Embassy Suites Hotel en dat is een echte aanrader voor families met kinderen. Wij sliepen in een kingsize bed en de jongens hadden een uittrekbaar bed en in beide kamers een televisie. Handig! Op 5' wandelen van het hotel lag de Whole Foods Market, een ideale grote keten waar je heel lekker eten vindt. Na een goedverteerde lunch oefenden we het in- en uitgaan van de metro. Je moet er je ticketje met een zekere snelheid doorjagen anders is het gene 'GO'! We werden er gauw bedreven in! Leuke ervaring voor de grote EN kleine kids!
Onze zondagnamiddag werd gevuld met een blitsbezoek aan het superdrukke Times Square. Je kan er letterlijk over de hoofden lopen. We wilden onze New York passen zo vlug mogelijk gebruiken en haalden die op in Planet Hollywood. Daar in de buurt gingen we het Hard Rock Café binnen om onze collectibles op te halen: 2 pins en een flessenopener. In de buurt gingen we een kijkje nemen in de Da Vinci's Workshop. We bekeken eerst een video over zijn leven en genoten van de tentoonstelling. We waren goed op dreef gekomen en gingen verder flaneren op de Rockefeller Plaza. We zagen in de verte de ijspiste en bewonderden de enorme kerstboom. Om de avond in schoonheid af te sluiten, gingen we een kijkje nemen in Top of The Rock waar je een mooi zicht op de stad hebt. De 1ste namiddag was goed gevuld, we hadden toen nog frisse benen, maar voor hoelang nog? Meer hierover morgen met het reisverslag van de 2de dag.

Geen opmerkingen:

Spring Break 2019

1/3: The guided tour of one hour of the Pentagon in Washington DC was a little boring. Our group was quite large, and the one and a half m...