08 januari, 2010

NYC Maandag 28 december 2009 : eten als een Newyorker

7 jaar geleden stond het bezoek aan het Empire State Building op onze to do-lijst. Jammer genoeg was het er niet van gekomen. Deze keer was het dus een must do. We gingen het gebouw binnen rond 10u en verlieten het pas om 13u30! Voorzie dus genoeg tijd als dit bezoek op de agenda staat. Mensen die buiten al moeten aanschuiven, beseffen niet dat ze in het gebouw als muizen in de val zitten. Op weg naar boven hebben we de New York Skyride gedaan, een soort attraktie waar je de stad doorkruist in een fictief voertuig. We vonden dit het wachten niet waard! Daarna zijn we na veel omwegen toch boven geraakt en genoten van het zicht op de stad. Foto's zijn altijd de moeite waard op zo'n hoogte en Serge had een schitterend idee voor een originele foto, hierbijgevoegd links. Voorbijgangers aapten ons zonder aarzeling na en gelijk hadden ze!
Het bekende station Grand Central Terminal is een bezoekje waard. Misschien ben je dat gebouw in één of andere film tegengekomen en herken je het direct. Als je daar dan effectief aan het rondlopen bent, voel je je de koning te rijk. Een bezoek aan de bibliotheek mag er ook niet aan ontbreken. Daarvoor moet je wel wat stappen richting Bryant Park. Er heerste daar een toffe sfeer: o.a. door de aanwezigheid van kraampjes en een mooie ijspiste temidden talrijke kerstbomen. Ik zou daar gerust uren kunnen vertoeven, eerst een beetje schaatsen en daarna een lekkere warme chocomelk verorberen op een terrasje, hm, heaven on earth!
In de late namiddag stond er een begeleide culinaire toer Food on Foot op het programma dat doorging van 3:45 PM tem 7:30 PM. De gids Corey wist interessante zaken over de geschiedenis van de stad te vertellen. Hij deelde ons mee dat hij nog nooit een groep van 30 man onder zijn arm genomen had. Hij was één van de weinigen die het aandurfde om met zo'n talrijke groep de metro te nemen, wat toch riskant is in NYC. Je kan het je maar voorstellen als je daar al rondgelopen hebt. Trust me! Hij liet ons de typische restaurantjes verkennen in de buurt van Hells' Kitchen die toeristen gewoon voorbijlopen omdat ze niets afweten over de kwaliteit van het eten en het niet echt een toeristisch wijk betreft in de eerste plaats. In totaal stopten we bij 7 verschillende restaurantjes waaronder sommigen te klein waren om iedereen binnen te krijgen. Gelukkig vielen de buitentemperaturen nog mee, want op straat met je handen eten als het aan het vriezen is, is niet echt mijn stijl. Hij raadde ons aan bij elke stop enkel kleine porties te eten. We volgden wijselijk zijn raad op want na een paar stops zaten enkele magen inderdaad al meer dan vol. Het smaakte ons enorm en de groep viel zeer goed mee. We maakten kennis met heel veel verschillende nationaliteiten en het voelde precies aan zoals in Midland.

Geen opmerkingen:

Spring Break 2019

1/3: The guided tour of one hour of the Pentagon in Washington DC was a little boring. Our group was quite large, and the one and a half m...