17 september, 2009

Austin (Texas)

Austin is een prachtige stad! Wij logeerden in Lakeview. Men kan het vergelijken met Monaco omwille van de mooie huizen en de omgeving. Bob & Dolores waren zo vriendelijk om ons de Mansfield Dam (zie foto linksonder) te tonen vooraleer we gingen dineren. Deze dam noemde vroeger Marshall Ford Dam en werd gebouwd tussen 1937 en 1941. Het reservoir achter de dam heet het Travis meer. De Mansfield Dam is 85 m hoog, 2 km lang en 65 m dik aan de basis en is gebouwd om de vloed te controleren (kan tot 1,4 kubieke kilometer water stockeren) en om hydro-elektriciteit te produceren. Het waterpeil stond op 50 feet, normaal gezien is dit 200 feet, dus regen in deze streek is broodnodig. We gingen eten in een Mexicaans restaurant met zicht op het meer en genoten ook nog van een bandje die aan het optreden was.
Ik genoot ook met volle teugen van het prachtige huis waar ze in woonden. De volgende ochtend reden we wat rond om de omgeving te verkennen. We sloten het bezoek af met een lekkere maaltijd in ... Pappadeaux natuurlijk!
Daarna zetten we Jacquelyn af aan Texas A&M (zie foto rechtsboven) en reden we door naar Lake Jackson waar we nog 1 nacht bij Betty doorbrachten.

Geen opmerkingen:

Spring Break 2019

1/3: The guided tour of one hour of the Pentagon in Washington DC was a little boring. Our group was quite large, and the one and a half m...