12 april, 2009

New Orleans: een mix van culturen, smaken, rijke geschiedenis & jazz

Film “Déjà-vu" bekeken; reisgidsen
aangeschaft zoals “Eyewitness Travel" en als lid van triple A hadden we gratis een tourbook en ook nog wegenkaarten. Power Pass bestellen voor vertrek is handig & voordelig.
Toeristen zijn daar meer dan welkom vooral na Katrina, de terugval was katastrofaal!
.
Foto's links en rechts zijn getrokken op de Oak Alley plantage.
.
Donderdag 2 april

Dow vliegtuig genomen om 6u, tot 9u gevlogen dwz plaatselijke tijd in Lake Jackson = 8u.
Om 8u30 in de gietende regen vertrokken naar New Orleans. File gehad op de US 10, alle auto's moesten de autostrade verlaten door een botsing van 2 vrachtwagens met chemische produkten. Maar 50' verloren, gelukkig vlug kunnen alternatieve routes nemen en de kaart van Texas kwam hier wel erg van pas.
Op ongeveer 1 uur rijden van New Orleans - in Vacherie - hebben we de Oak Alley plantage bezocht om 15u (rondleiding met gids) tot 16u15. Deze plantage is nog steeds een getuige van the Old South's Golden Age en is gebouwd langs de oevers van de Mississippi waar de suikerindustrie enorm succesrijk was.
Eikenbomen zijn 300 jaar oud en kunnen tot 600 jaar oud worden. Ook baby-oaks van 150 jaar aanwezig, veel bloemen gezien: varens, magnoleabomen, hibiscus, vetplanten,...
Een leuke anecdote: de kaars, hoe hoger de kaars stond in de kaarsenhouder, hoe meer de vader de mannelijke partij van zijn dochter apprecieerde en dus hoe langer hij mocht blijven omdat de kaars dan langer brandde.
Vrouwen mochten geen alcohol drinken maar aten peren in de rum, die zullen ook wel gesmaakt hebben! Hoe groter het servies, hoe rijker de familie. De plantage werd het langst bewoond door de familie Stewart die het kochten in 1925, Josephine leefde er tot haar dood in 1972 en toen werd het overgedragen aan het Oak Alley Fonds.
Voor orkaan Katrina kwamen hier ca. 1000 mensen per dag op bezoek. Onmiddellijk na Katrina viel dit terug op 5 à 10. Inmiddels is het terug opgelopen tot ca. 250.
Om 16u30 gaan eten in B&C seafood, redelijk prijzig, toch niet zo geslaagd zoals beweerd, vonden we.
Hotel "Staybridge suites"om 19u 15 ingecheckt, ruime kamers met frigo.
Avondwandeling gemaakt in French Quarter van 1u, voor de 1ste maal geproefd van het bruisende nachtleven. De kids zijn in de hotelkamer gebleven en hebben zich beiden op hun laptop gestort.

1 opmerking:

Isabel Lootens zei

Ann, als ik dit allemaal lees, krijg ik direct goesting om ook te gaan. Over dat bruisende nachtleven moet je me bij gelegenheid wel nog eens meer vertellen, he... Misschien als we gaan lunchen voor je verjaardag, bij een lekker flesje wijn? Nog eens een dikke proficiat met je verjaardag!!!!

Spring Break 2019

1/3: The guided tour of one hour of the Pentagon in Washington DC was a little boring. Our group was quite large, and the one and a half m...