07 november, 2009

Daughtry, ge weet wel ... die zanger. Hoe, ge kent hem niet?

Vorige keer toen ik (Serge) iets schreef (over country muziek) hebt ge zitten lachen met mijn muziekkeuze. Ik hoop dat ge nu wat meer onder de indruk zijt.
Donderdagavond (29 oktober) zijn we alle 4 weer eens naar een muziekoptreden geweest. Geen country deze keer, maar wel ... rock. Daughtry kwam naar het Dow Event Center in Saginaw. In het voorprogramma stonden Cavo en Theory of a DeadMan. Ja we weten het, ge kent die mannen niet, maar aan deze kant van de plas zijn die toch populair.
Daughtry is de band rond Chris Daughtry. Hij werd bekend via American Idol in 2006. Hij eindigde pas 4de maar werd de bekendste artiest van die lichting. Intussen heeft hij 2 succesvolle albums uit in de States. Buiten de US en Canada is zijn bekendheid beperkt. Jammer eigenlijk want songs zoals "It's not over" (video), "No suprise" (video) en "What About Now" (video) zijn eigenlijk best de moeite. Zijn optreden was indrukwekkend - live is hij zeer goed bij stem (wat iets minder kon gezegd worden van de openingsacts).
Cavo was ons wat te hard, maar Theory of a DeadMan leek ons interessanter. Op CD klinken die mannen goed, maar live is de leadzanger iets minder goed bij stem. Songs die ons (op CD) bekoorden zijn: "Santa Monica" (video) en "Not Meant To Be" (video).
Maar het beste hebt ge nog niet gehoord. We zaten op de eerste (!) rij en in't midden. Een stuk van het podium liep uit tot vlak tegen het publiek en op de middelste 4 van die 8 stoelen ... daar zaten wij. Toen Chris Daughtry enkele keren tot bij ons kwam voelde het bijna aan als een privé optreden. We hebben dus kunnen hi-five'en met Chris. Rainier heeft zelfs kunnen 'fist bumpen'. En, zoals je hierboven kunt zien, ook om foto's te nemen was dat iets gemakkelijker.
We zaten pas na 12 uur in ons bed en 's anderendaags moesten we er weer vroeg uit ... maar we zouden het direct opnieuw doen. Oh ja, en deze keer hadden we alle 4 oordopjes mee, zodat onze oren niet meer suisden 2 dagen na datum. We zijn wij ook niet meer van de jongste, hé.

1 opmerking:

Unknown zei

Eerste link van Daughtry doet me wat aan how you remind me van nickelback denken als je die kent.

Als je nog eens voor meer country/singer-songwriter gaat, raad ik Patty Griffin aan. In België compleet onbekend, maar vind dat ze paar geweldige nummers heeft. Een paar ervan:
http://www.youtube.com/watch?v=MKT5kytIpxU
http://www.youtube.com/watch?v=spnBPl7Xpko
http://www.youtube.com/watch?v=zNJRdMYLz3E

Spring Break 2019

1/3: The guided tour of one hour of the Pentagon in Washington DC was a little boring. Our group was quite large, and the one and a half m...