16 oktober, 2009

Homecoming Parade Dow High School

Het is 20 jaar geleden dat deze parade nog door Midland ging, het gebeuren ging door op vrijdagnamiddag om 15u 45 op Perrine Road vanaf Calvary Baptist Church naar Dow High. Volgens de kersverse directrice Pam Kastl waren de leerlingen enorm enthousiast en was de deelname heel groot.
Op Midland High vindt deze parade elk jaar plaats en sinds 1990 was er niets voorzien op Dow High. De ouders van freshmen van vorig jaar vonden dit niet kunnen: waarom wel op Midland High (MHS) en niet op Dow High (DHS)? Daarom werd er gebrainstormd om dit nog dit jaar te laten doorgaan.
Rond 16u waren Gauthier en ik nog net op tijd om de DHS Band, freshman and junior varsity football teams, Varsity soccer team, cheerleaders en leden van verschillende schoolclubs, het equestrian team, het tennis team en de girls' soccer team te zien passeren. Na dit gebeuren was er nog een tailgateparty in het Midland Community Stadium op de hoek van Washington Street en Eastlawn Drive.
Gauthier is dan 's avonds met zijn vrienden naar de homecoming football game op Midland High geweest waar Dow High tegen Bay City Central speelde en won!
Deze avond gaat hij in "vake's kostuum" om 18u dineren bij een voetbalvriend. Er zijn zo'n 14 genodigden, waaronder 5 meisjes. Er worden op zo'n avond traditioneel enkele groepsfoto's in de tuin getrokken en daarna is het richting Dow High voor een Homecoming Dance van 20 tot 23u. In Gauthier's groep zijn er gelukkig maar twee koppeltjes, wij vinden dat er meer leute is onder enkel jongens of meisjes op die leeftijd. Bon, Gauthier zal zich alleszins goed amuseren met zijn vrienden. Het is blijkbaar een nieuwe trend geworden om in groep naar de Homecoming Dance te gaan. Ze gaan tegenwoordig jonger & jonger zeker?
Wat betekent nu Homecoming?
Het is een jaarlijkse traditie in de VS dat mensen van middelbare scholen en universiteiten samenkomen eind september of begin oktober om de vroegere bewoners of studenten terug te verwelkomen.
Het is meestal gekoppeld met een banket of een Amerikaanse football wedstrijd of bij gelegenheid een basketbal of ijshockey wedstrijd. Het schoolgebeuren staat centraal en wordt opgefleurd met een parade (zie hierboven en ook bijgevoegde foto's) met de bekroning van een Homecoming Queen en een Homecoming King.

Geen opmerkingen:

Spring Break 2019

1/3: The guided tour of one hour of the Pentagon in Washington DC was a little boring. Our group was quite large, and the one and a half m...