20 juni, 2009

Concert: Blake Shelton (Blake wie?)

't Was zaterdag al druk geweest (track meet & 2 voetbalfeestjes) en dus wilden we zondag (14 juni) eigenlijk gewoon op ons gemak zijn, maar ... we hadden enkele maanden geleden 2 kaarten gekocht voor het optreden van Blake Shelton in het Midland Center of the Arts. We konden kaarten krijgen op de 4de rij en dat was 1 v/d redenen geweest om ze te kopen.

Wie is Blake Shelton, zal je zeggen, en dat dachten wij ook. Dus eerst enkele liedjes gedownload om toch maar een idee te hebben van wat we konden verwachten: moderne country-muziek. Muziek voor de cowboys dus maar als je een tijdje in de US woont, begin je dat eigenlijk wel mooi te vinden.

Het begon om 7u30 met ... een voorprogramma: Jason Jones. Een set van iets minder dan een uurtje van een vriendelijke moderne 'cowboy' van vooraan in de 20 die niet onaardig zingt en er goed uitziet. 's Anderendaags kwam zijn eerste single uit: "Unlikely Angel". Met wat geluk zagen we hier een artiest in wording.

En dan was het tijd voor de hoofdact: Blake Shelton. En surprise, surprise, ... we vonden dit goed. Sommige liedjes ("She wouldn't be gone" en "I'll Just Hold On") herkenden we vaag. Af en toe stond de zaal op zijn kop voor een liedje wat iedereen kende ... behalve die 2 op rij 4. Rond 11u was het gedaan; er waren geen bisnummers - jammer.

Nog iets over het publiek. Countrymuziek is vooral populair bij een bepaald publiek wat ze hier 'rednecks' (rode nekken) noemen. De term is afkomstig van mensen die - oorspronkelijk in het zuiden van de US - buiten werken en daarom een rode nek krijgen. Het doelt tegenwoordig op mensen uit een iets lagere sociale klasse, meestal gekleed in jeans, t-shirt, boots, kort haar, eenvoudige baseball cap of cowboy hoed of mutske. Er zaten er zo 2 typische ietsje achter ons; ze hadden gigantisch veel plezier, riepen constant en - wat het voor ons ook leuk maakte - ze zaten naast een iets ouder deftig koppel dat met moeite durfde naast zich kijken. Hilarisch.

Al bij al - ook al wilden we eerst liever thuis in onze zetel blijven zitten op zondagavond - een geslaagd sortietje. (van uw gastschrijver : Serge)

7 opmerkingen:

Amy zei

Heel mooi geschreven Serge! Groetjes van een trouwe lezeres van jullie blog!

Unknown zei

Leuk verslag, straks nog gaan line dancen of hoe noemen ze dat? Niet echt thuis in de wereld van de country, ken wel Patty Griffin, maar die gaat al eerder singer songwriter denk ik.

Kevin

Isabel Lootens zei

Serge,
je mag dat nog doen, zo gastschrijver spelen. Leest vlot, is grappig, onderhoudend,...
Groetjes,

Isabel

Unknown zei

Broerie,

Countrymusic mijnen besten!? Oe ist meugelijk!? Maar het is u vergeven want ik ga er van uit da ge u vergist hebt bij het bestellen van de tickets :). Kben wel content veur ulder dag ge ulder geammuseerd hebt!

Ciao

XA4

Katia zei

Kzen de 5 den se !!!
Héla Serge !!!
Ge doet da goed..... doet da ma nog !!!! Of beter.... uw Ann dicteert en gij typt..... hihi... hmhm.... Greetings uit Belgenland.... 25graden en lekker zonnig hier !!!

Frank Roels zei

Proficiat met jullie mooie blog!
Leuke artikeltjes en heb ook genoten van de liedjes via de links.
Groetjes uit Lochristi
frank

anoniem zei

Ik heb ook eens geluisterd naar de muziek, nen cowboy moet ge daarvoor niet zijn..... maar van een tandarts hebben ze nog niet gehoord zeker in Amerika

Spring Break 2019

1/3: The guided tour of one hour of the Pentagon in Washington DC was a little boring. Our group was quite large, and the one and a half m...